Method feeder vissen; 3 tips en tricks!

Vissen met een method feeder is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de visserswereld. Hoewel de opmars wat lang duurde, is de method feeder momenteel een echte favoriet, ook bij recreatievissers. De method is een van de meest effectieve en ook vrij simpele methodes om selectief op de grotere witvis te vissen. In dit artikel geven wij 3 tips en tricks om ervoor te zorgen dat je optimale omstandigheden voor het vissen met een method feeder bereikt!

1. Zorg voor een lichte hengel

Er zijn hengels beschikbaar die speciaal ontworpen zijn voor het vissen met een method feeder. Deze hengels hebben vaak een erg laag werpgewicht. Een werpgewicht van maximaal 80 gram is eigenlijk voldoende, omdat een gevulde method eigenlijk nooit zwaarder weegt. Deze speciale hengels zijn ook zeer soepel en hebben een zeer geschikte ontworpen buiging, waardoor de haak minder snel lost.

2. Kies je voer met zorg

Tijdens het vissen met een method feeder ontdek je al snel dat kleefkracht alles is als het gaat om het voer dat je gebruikt. Lokvoer dat wat grover is opgebouwd of toevoegingen van los voer (zoals levend aas, denk aan maden of wormen) zijn niet aan te bevelen. Dat komt omdat je bij het method feeden je voer tot een bepaalde vorm moet kunnen kneden die tijdens de worp goed blijft zitten. Bij losser of grover voer bestaat altijd het gevaar dat de bal tijdens de worp uit elkaar valt. Het doel van de method feeder, voer dat langzaam loskomt op de bodem en dat zo de interesse bij vissen opwekt, kan eigenlijk alleen bereikt worden met een stevig geknede bal.

3. Houd regelmaat

Het verschil tussen vissen met een method feeder en andere technieken zit ‘m in de regelmaat. Bij andere technieken werp je rondom je visstek en lok je zo de vissen naar je toe. Met een voerkorf kun je een stuk verder werpen en werp je constant op dezelfde plek. De voerkorf geeft op deze plek langzaam voer af, waardoor er een voerplek ontstaat waar de vissen op af komen. Veel plekken worden dus bereikbaar om te vissen, maar het houden van regelmaat is hierin wel belangrijk. Anders ontstaat er geen vaste voederplek waar de vissen op af komen. Je kunt dit het beste doen door een lijnclip achter je lijn te haken. Zo weet je zeker dat je altijd op dezelfde afstand vist!

Ontdek het vissen met een method feeder nu zelf!

Met deze tips leg je een uitstekende basis voor het vissen met de method feeder. Er zijn natuurlijk veel meer dingen die de omstandigheden kunnen optimaliseren. Wij helpen je daar graag bij! Neem contact met ons op voor meer informatie.