De beste werptechniek voor als je gaat zeevissen

Menig sportvisser vraagt het zichzelf af: hoe kan ik verder werpen als ik ga zeevissen? Want hoe beter je kunt bepalen waar je werpt, hoe beter het vissen op zee zal gaan. Natuurlijk zijn er veel elementen die meespelen bij het uitwerpen van een hengel. Denk bijvoorbeeld aan visspullen, maar ook aan de zwaarte van het ankerlood dat je kiest. Hier laten we dat even buiten beschouwing en focussen we echt op de werptechniek zelf. Hoe gooi je een hengel zo ver mogelijk uit? Welke werptechnieken zijn er, en welke kun je het beste gebruiken als je op zee gaat vissen?

Waar moet je op letten?

Er zijn een aantal zaken waarop kunt letten, als je je werptechniek wilt verbeteren. Allereerst is het zaak om goed voor te bereiden. Neem genoeg ruimte en zorg ervoor dat je niemand kunt raken. Zeker als je niet veel ervaring hebt met zeevissen, is het verstandig hier even goed over na te denken voordat je begint.

De juiste werptechniek bij zeevissen heeft alles te maken met balans en timing. Als je de juiste balans weet te vinden en leert het moment aan te voelen waarop je de hengel moet aanspannen, win al snel kostbare meters. Oefen dat eerst een paar keer voordat je echt met aas gaat gooien!

Verder werpen bij zeevissen: dat gaat zo!

Iedereen kan een hengel werpen, maar de juiste techniek brengt je tientallen meters verder. Gelukkig is de juiste werptechniek voor zeevissen betrekkelijk eenvoudig:

  • start met de linkerhand onderaan de hengel, en de rechterhand rond de werpmolen;
  • steek de hengel over je schouder naar achter;
  • blijf goed stilstaan: een worp uit stilstand is krachtiger;
  • nu komt dan de worp zelf. Dat gaat als volgt. Trek het ondereind van de hengel naar je toe. Duw op hetzelfde moment je rechterhand krachtig naar voren. Zo kantel je de hengel met grote snelheid vooruit.

Let bij het werpen vooral op dat je balans houdt. Hoe meer kracht je kunt leggen in de worp zelf, hoe verder je zult werpen. Een tweede punt van aandacht is de timing. Je moet leren aanvoelen wanneer je de rechterhand vooruitduwt. Het juiste moment is belangrijk: dat kan snel tientallen meters uitmaken.

Meer weten over de beste werptechniek? Neem contact met ons op

Wil je meer weten over zeevissen, of wil je informatie over de beste materialen – lood, werpmolens, en hengels? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons bellen en mailen. Of breng een bezoek aan onze Hengelsport winkel te Essen, België!